Ceviz saymakla bitmez faydası ile insan sağlığı için en önemli kuruyemişler arasında yer almaktadır. İçeriğinde bulunan sağlıklı yağlar, lifler, vitaminler ve mineraller sayesinde özellikle beyin ve beyin işlevleri için en sağlıklı kuruyemişler arasında yer almaktadır. Özellikle iç cevizin içerisinde bulunan ve çevresini saran zarda E vitamini, melatonin ve polifenol adı verilen bileşikler bulunmaktadır. Bu bileşikler, antioksidan özelliklere sahiptir. Bunun yanı sıra özellikle düzenli ve önerilen oranda ceviz tüketen kişilerde, LDL olarak bilinen kötü kolesterolün düştüğü gözlemlenmiştir. Oksidatif hasarın engellenmesi sayesinde ceviz, insan sağlığında oldukça önemli bir yere sahiptir. Ceviz aynı zamanda diğer kuruyemiş çeşitlerine kıyasla omega-3 açısından oldukça zengindir. Yaklaşık olarak 28 gramlık cevizler, 2.5 gram Omega 3 yağına sahiptir. Bir diğer önemli ceviz faydası ise içeriğinde mevcut olan omega 3, magnezyum ve amino asitler sayesine enflamasyonu azaltmasıdır.

Ceviz İçi

Ceviz içi E vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu özelliği sayesinde doğal olarak yaşlanma karşıtıdır. Düzenli olarak ceviz içi tüketmek kanser riskini de önemli ölçüde azaltmaktadır. Ceviz, kalbe oldukça faydalıdır. Bunun yanı sıra özellikle ceviz içinde bulunan faydalı yağlar, kan damarlarının düzelmesinde ve damarların esneklik kazanmasında önemli bir yere sahiptir. Ceviz, Omega 3 açısından oldukça zengin ağaç meyveleridir. Kalp ve damar hastalıkları da ceviz içi sayesinde oldukça düşmektedir. Ceviz besin değerleri ise 100 gram için 654 kaloridir. Buna göre 100 gram ceviz için besin değerleri:

  • - 100 gram cevizde bulunan karbonhidrat oranları 13.7 gramdır.
  • - İçeriğinde bulunan lif ise 6.7 gramdır.
  • - 100 gram olan ceviz içinde protein 15.2 gramdır. Bu oran günlük ihtiyacın yüzde 30.2’sini karşılamaktadır.
  • - 100 gram cevizde bulunan A vitamini ise 20.0 IU olmaktadır.
  • - C vitamini ise 1.7 mg, potasyum 441.0 mg olmaktadır.
  • - 100 gram ceviz içeriğinde 98.0 mg kalsiyum bulunmaktadır.
  • - Cevizin içindeki demir ise günlük demir ihtiyacının yüzde 16.2’sini karşılayacak kadar zengindir. 100 gram ceviz içeriğinde 2.9 mg demir bulunmaktadır.


Ceviz Fiyatları

Ceviz fiyatları satın alacağınız kiloya ve ceviz çeşidine göre değişmektedir. Cevizin faydalarına kıyasla fiyatları oldukça uygundur.