Çerez kilo vermek isteyenlerin mutlaka diyetine eklemesi gereken yemişlerdir. Genel olarak herkesin vücut yapısı, metabolizması ve genetiği farklıdır. Bundan dolayı da kilo verme kıstası herkes için farklıdır. Bazı kişiler sık ama az yiyerek kilo verirken, bazıları çok uzun saatler yemek yemeden kilo kaybı sağlayabilmektedir. Bundan dolayı da kilo vermek için her zaman profesyonel bir destek almak gerekiyor. Ancak çerezler; organik, doğal ve taze olduğu sürece vücudun vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Özellikle leblebi, ceviz, fındık, antep fıstığı gibi en sağlıklı kuruyemişler hem uzun süre tokluk sağlıyor hem de kalorinin kısıldığı diyetlerde vücudun mineral ve vitamin ihtiyaçlarınız da karşılamaya destek oluyor. Fazla kilolardan kurtulmak için faydalı bitkisel yağlar da içeren kuruyemişler sayesinde fit ve hayalini kurduğunuz vücuda ulaşabilirsiniz.

Bitkisel Yağlar

Bitkisel yağlar doğal yağlardır. Omega 3 gibi faydalı yağlar vücudun tüm organların daha sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar. Bu yağların başında da çörek otu gelmektedir. Bitkisel yağları farklı kuruyemişlerden de temin edebileceğiniz gibi, direkt bitkisel yağ olarak da alabilirsiniz. Çörek otu yağı Sativa bitkisinden hazırlanmaktadır. Çörek otu yağını elde etmek için bitkinin siyah tohumları sıkılmaktadır. Kilo kaybının yanı sıra kan damarı duvarlarının da esnekliğini arttırmak için destek sağlamaktadır. Çörek otu yağı özellikle sürekli kronik şekilde yorgun hisseden kişiler için oldukça faydalıdır. İçerisindeki mineraller ve vitaminler sayesinde vücudun daha dinç ve daha sağlıklı hissetmesini sağlar.

Çörek Otu Yağı

Çörek otu yağı hem alternatif tıp alanında hem de kilo kontrolü alanında en çok tercih edilen yağların başında gelmektedir. Kilo kaybını sağlayan etkisinin yanı sıra mide bulantısı ve diş ağrısı için de oldukça faydalı olan çörek otu yağları, kalp hastalıklarına karşı da koruma sağlamaktadır. Çörek otunu zayıflamak için tüketmek isteyen kişilerin iki hafta boyunca çörek otu kullanması gerekmektedir Elbette çörek otu tek başına zayıflamaya destek olmaz. Aynı zamanda yemek alışkanlıklarına ve spor alışkanlıklarına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Yeni başlayan kişiler 2 hafta boyunca 3 kez bir çay kaşığı çörek otu tüketebilir.