Kavrulmuş kahve çekirdeği yalnızca kokusu ile dahi cezbeden, uyandıran ve ferahlatan bir lezzetir. Kahve çekirdeği çeşidi ne olursa olsun organik olduğu sürede tadıyla, kokusuyla ve lezzetiyle ayırt edilebilir. Kahve tutkunlarının kaliteli, organik ve lezzetli kahveyi tadından ve kokusundan ayırt etmesi sayesinde, fabrika üretimi olan hazır kahveler git gide terk edilmeye ve yeriniorganik kahve çekirdeği çeşitlerine bıraktır.

Organik Kahve Çekirdeği Nedir?

Kahve çekirdeği genel olarak Afrika, Güney Amerika ve Güney Asya gibi tropik iklime sahip olan ülkelerde yetişmektedir. Coffea ağacının meyvesi olan kahve çekirdeği genel olarak yetiştirildiği ülkenin iklimine göre sınıflandırılır ve lezzetleri de buna göre farklıdır. Coffea ağacının; çiçekleri beyaz ve hoş kokulu bir yapıdadır. Kahve çekirdeği yani kahve ağacının meyvesi genel olarak dışarıdan bakıldığında kiraz meyvesini andırır. Kahve içme aşamasına gelmeden önce ilk olarak kahve çekirdeği kavrulur. Kavurma işleminin sağladığı en büyük yarar ise kahve tohumunda bulunan gazların açığa çıkmasıdır. Daha sonra kavrulurken çekirdek içindeki su buharlaşır. Bu sayede de kahveye dokusunu, kokusunu, lezzetini veren aroması daha da güçlenerek ortaya çıkar. Tıpkı baharatların kavrulması ile baharat kokusunun ve tadının daha da ortaya çıkması gibi kavrulmuş kahve çekirdeği de bu sayede aromasını güçlendirir. Organik kahve çekirdeği içerisinde doğal olarak kafein bulunur. Kafein; enerji veren ve uyanıklık veren alkoloid grubuna mensup bir besin ögesidir. Aynı zamanda organik kahve çekirdeği içerisinde mineraller ve tanen de bulunmaktadır. Kahve, kalori içermez. Ancak içerisinde süt ya da şeker eklenirse eklenen maddelerin kalorisi alınabilir. Bunun dışında kavrulmuş kahve çekirdeği çeşitleri içinde bulunan kafein, yağ hücrelerinin yıkımını destekleyen yani daha hızlı yağ yakımını da sağlayan unsurlardır.Bunun dışında kanda oranı yükselen serbest yağ asitleri kaslarda olan glikojen yerine yakıt olarak kullanır. Bu sayede de glikojen kullanılmaz ve depo olarak korunmaya başlar. Bundan dolayı aşırıya kaçılmadığı taktirde, tamamen doğal kahvelerin tüketilmesi, genel olarak oldukça faydalıdır.

Kahve Çekirdeği Fiyatları Nedir?

Kahve çekirdeği fiyatları tercih edilecek olan kahve çekirdeği çeşidine, miktarına ve kalitesine göre değişmektedir. Özellikle organik ve kaliteli kahve çekirdekleri genel olarak tercih edilen markaya göre değişse de oldukça ekonomiktir. Kahve çekirdeği fiyatları kahvenin de menşeine ve çeşidine göre değiştiği için standart bir kahve çekirdeği fiyatları söz konusu olmamaktadır. Çiğ kahve çekirdeği, kavrulmuş kahve çekirdeği, dibek kahvesi ya da türk kahvesi gibi birçok çeşit arasından arzu edilen kahve çeşidi sipariş edilebilir. Farklı kahveler arasında elbette farklı fiyatlar söz konusudur.